Hvordan det er å gå media & kommunikasjon

 

Postet dette innlegget for ei uke siden på den midlertidige bloggen, men siden jeg ve at det er mye flere som følger meg her bør dere få det med dere også. Valget av vidergående skole er utrolig viktig. Ble så utrolig glad da flere sendte meg mail og fb-meldinger om hvor godt de likte dette innlegget. Flere av dem ble også overbevist om at dette var den rette linja for dem. Blir så utrolig glad når bloggen min betyr noe og kan hjelpe andre, tusen takk kjære lesere!

Som sakt begynte jeg på videregående nå i høst. Jeg kom inn på førstevalget mitt, media & kommunikasjon, ved Vardafjell vgs. her i Haugesund. Jeg vet at det er mange som tenker og søke media-linja til høsten, så jeg vil bare fortelle litt om den. 

Litt om skolen min her i Haugesund er; jeg har en skolevei som tar 20 min å gå. Jeg går utrolig treigt i tillegg. Skoledagene mine begynner 08.05 hver eneste dag. Vanligvis slutter vi 15.05 hver dag, utenom mandager og onsdager, hvor vi da slutter tidligere.Når du går på medielinja får du ganske mange muligheter. Vi får velge mellom generell studiekompetanse, eller å gå ut i lærling for fagbrev.  Vi har også en mye bedre påbygnings linje, som lar oss ha mediefag det tredje året. Det viser seg at media elever har mye høyere snitt enn andre, og det er flere som får påbygningsåret godkjent enn på vanlig påbygg. Velger du å gå ut lærling går du 2 år på videregående, så i 2 år i lærling i ett yrke som du liker.Vi har ikke så mange fag egentlig. Vi har 3 hele dager med bare mediefag, veldig chill. Utenom det har vi 2 timer norsk, 3 timer engelsk, 3 timer matte og 2 timer naturfag. Selvfølgelig har vi også 2 timer med gym i uka. Fagene er veldig lette å få gode karakterer i. Frem til nå har jeg gått opp 1-2 karakterer i alle fag.

I media timene har vi det ganske bra. Vi sitter 8 timer i strekk og bare slapper av og koser oss på maccen. Der er ganske mye praktisk arbeid i tillegg. Vi lærer mye om kamera, lyd, film, journalistikk, grafisk og så mye mer! Alt jeg elsket samlet i en skolehverdag.  Jeg er egentlig ganske sløv, så det passer meg perfekt å sitte å rediger bilder og lignende hele skoledagen.Vi har ikke mange prøver heller. Ikke i det hele tatt. Lekser har vi så å si aldri, fordi matteleksene vi får er oppgavene vi gjør i timen. Mediefaget derimot gir oss litt arbeid derimot. Vi har innlevering sånn ca hver 3-4 uke, og holder alltid på med ett nytt prosjekt. Det er sykt gøy, så det er egentlig ikke noe jeg liker å kalle lekser.

Til dere som vurderer vardafjell vgs. har de også slitt litt med varme. I over 20 år har de hatt problemer med at det er alt for kaldt i klasserommene. Så hver eneste dag må jeg kle meg ekstra opp, gjerne ha med meg ullteppe eller lignende. Det suger.Men alt i alt, er media en linje jeg elsker. Jeg elsker alt vi gjør. Skulle trodd at linjen var spesialsydd bare for mine ønsker. På vidergående får vi heller ikke sydd puter under armene, vi velger selv om vi vill jobbe eller ikke. Så innsatsen og viljen må være på plass hele tiden. 

 

Hvilken linje går / vil du gå på?

 

10 kommentarer

Vilde

26.11.2012 kl.17:48

Hva må karaktersnittet være får å komme inn?

En dobbel kamp

26.11.2012 kl.18:09

Media virker utrolig gøy linje :)

Petrine Angell Vikstad

26.11.2012 kl.18:19

Likte innlegget skikkelig godt! Har bestemt meg for å gå medie såå håper jeg kommer inn! Må pendle da... Men håper det er verdt det! :-)

Emma

26.11.2012 kl.18:58

jeg går på design og tekstil, og liker meg der! det er mye av det samme som media når det gjelder lekser, de vanlige fagene osv. Vi har aldri lekser, bare innleveringer f. eks sy en kjole da :) og alt var kjempe enkelt i 1. vgs, men jeg må ærlig talt si at det er vanskeligere nå i år. De vanlige fagene som norsk og engelsk osv har blitt mer krevende :/

Ps: Takk for kommentaren på bloggen min:D

maiiea / Marita

26.11.2012 kl.21:45

Jeg har lyst å gå på den linja, har stor interesse for foto og Photoshop, men hva er snittet for å komme inn der du er nå?

Blir veldig glad for svar :)

Pia Vinningland

26.11.2012 kl.22:57

maiiea / Marita: Interessen for linja i haugesund er veldig stor, så den var ca 4,3 i år. Men jeg vet at på åkra kommer omtrent alle inn :)

Pia Vinningland

26.11.2012 kl.22:57

Vilde: Interessen for linja i haugesund er veldig stor, så den var ca 4,3 i år. Men jeg vet at på åkra kommer omtrent alle inn :)

Sandra Marie

26.11.2012 kl.23:25

Ville gå Media, men kom aldri inn :( Hehe..

Elif Kristine

26.11.2012 kl.23:54

sv; Tusen takk :) hehe, øvelse gjør mester :D !

Kunne faktisk godt tenkt meg å gå media og kommunikasjon, men jeg skal ut i oljen og går på TIP - Tekisk og industriell produksjon. Trives kjempe godt :)

HeddaAUF

27.11.2012 kl.14:31

Tusen takk for at du postet det innlegget her også!! Lest det fem ganger til nå (tre ganger på den forrige bloggen, før jeg kontakta deg på face) Blir jo bare mer og mer sikker på valget mitt om media linja jo mer jeg leser innlegget ditt og tenker på det!

Skriv en ny kommentar

hits